top of page

Gnägg April 2024

Nu är vi halvvägs igenom vårterminen och äntligen börjar både vi och hästarna få lite vårfeeling.

  

Hästnytt

Ibland blir det inte som man önskat och Dante passade inte för vår verksamhet och fick åka tillbaka till säljaren. Vi fortsätter sökandet efter nya bästa vänner till vårt stall.

 

Under tiden har vi förmånen att få låna Spirren och Fideli av familjen Alm-Forsberg. Det är två D-ponnysar som kommer jobba på ridskolan fram till sommaren.

De står i uteboxarna till en början innan de flyttar in i storstallet inom kort.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



På gång på utebanorna

Äntligen ska vi få nytt underlag på våra utebanor.

Med start v 18, måndagen den 29 april, börjar byte av underlaget på våra utebanor. Den stora utebanan kommer få ny storlek och bli något mindre än idag. Detta för att underlätta framtida underhåll, som att vattna, harva och fylla på underlaget.

De nya måtten kommer inte påverka framtida tävlingar. Parkeringsmöjligheterna kommer att ändras under arbetstiden, var uppmärksam på ny skyltning för hur du får köra och parkera.

 

Lokal dressyrtävling

Redan söndagen den 14 april är det dags för årets andra tävling. Denna gång är det dressyrekipagens tur. Du vet väl att du mer än gärna får bidra med hembakat till cafeterian och att du som alltid är välkommen att vara med som funktionär i vår härliga gemenskap? Funktionärsträff lördag 13 april kl 17:00 i cafeterian.

 

Klubbtävling i dressyr

Den 9 maj (Kristihimmelsfärdsdag) anordnas en klubbtävling i dressyr.

 

Blåbärshoppning

Den 6 juni på förmiddagen anordnas en blåbärshoppning, boka in i kalendern redan nu.

 

Ridläger

Vi kommer ha ridläger v. 25 och v. 30. Vecka 25 har vi dagläger måndag-torsdag. Dressyrkurs och hoppkurs kvällstid under två kvällar.

Vecka 30 är det igångsättningsläger, nybörjarläger, juniorläger och uteritt.

Anmälan finns och är öppen på hemsidan, se mer info HÄR.

 

Städdagar

Lördagen den 11 maj och söndagen den 19 maj är det dags att göra vår anläggning fin inför sommaren. Vi ska bland annat mocka i skolhästarnas hagar, kratta och göra fint på anläggning. Inga förkunskaper behövs. Ta gärna med handskar, kratta och ett glatt humör 😊

 

 























Terminsdatum

Vårterminens sista ridvecka är v 24.

Då får våra hästar välförtjänt sommarvila och sommarbete och vi ser fram emot träffa er igen efter en härlig sommar med sol och bad.

Höstterminen börjar vecka 31.

 

Ridabonnemang – HT 24 En översyn av våra abonnemangsregler har gjorts. De viktigaste förändringarna är:

 

Ideellt arbete

I Svenska Ridsportförbundets stadgar och regler finns tydliga riktlinjer kring ideellt arbete därför är texten om cafeteria-insatser och försäljningar borttagna ur abonnemangsvillkoren. Det betyder inte att det är mindre viktigt att vi alla hjälps åt med det arbete som måste göras i vår gemensamma ideella förening. Ideella insatser är avgörande för föreningen men inte tvingande. På GPK har vi gemensam ekonomi. Det innebär att när du bidrar till verksamheten och den går med vinst, så bidrar du till att öka möjligheten att köpa hästar och ponnyer till ridskolan, ny utrustning, hinder och mycket annat. Det finns ingen ägare som gör vinst på vår verksamhet – VI tillsammans är föreningen. 

 

Avsutten verksamhet

I ditt abonnemang ingår två avsuttna lektioner per termin. Dessa lektioner bidrar till ökad hästkunskap och hästvälfärd. Exempel på lektionsinnehåll kan vara märkestagning (ryttarmärken), tävlingsförberedelse, tömkörning, longering, visitering, sårvård, hantering av hästar, foder, utrustning, lastning och mycket mer. En av dessa lektioner är gemensamma temadagar för alla medlemmar. Det andra tillfället kommer vara på gruppnivå och anpassas efter kunskapsnivå och inriktning på gruppen. Specialgrupperna har en avsutten lektion per termin anpassad efter gruppens nivå och inriktning.

 

Faktureringsperioder

Uppdelning av fakturan för terminen på två tillfällen har visat sig vara uppskattat och vi kommer fortsätta likadant framöver. Ditt abonnemang gäller per termin och inte per faktureringstillfälle. Läs mer nedan om uppsägning.

Lektionsabonnemanget delas in i två faktureringsperioder per termin

Faktureringsperioder för vårterminen 2024, vecka 2 – 13 och vecka 14 – 24.

Observera att detta är ett och samma abonnemang.

Faktureringsperioder för höstterminen 2024, vecka 31 – 41 och vecka 42 – 51.

Observera att detta är ett och samma abonnemang.

 

Uppsägning

Skulle du av någon anledning vilja avsluta ditt abonnemang kan du göra det per termin. Det innebär att du senast den 1 maj behöver säga upp ditt abonnemang inför höstterminen. Och senast den 1 november inför vårterminen. Uppsägningen ska ske skriftligen (via mail) gavleponnyklubb@oulook.com. Du får en bekräftelse snarast.


 


Vi ses i stallet !
Vänliga hälsningar Natalie med personal
502 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

留言


bottom of page